Gyakori kérdések

Plagány Nóra

Mobil: (+36) 30 503 1633

E-mail: nplagany@gmail.com

Kérdések a családállításról:

Milyen mélységben kell ismernem a családom történetét egy sikeres állításhoz?

Természetesen a minél több ismeret segíti a munkát, de nem feltétlen szükséges. A családi dinamika ismeret hiányában is megmutatkozik a csoportban és egyéni állítás alkalmával is. Ennek ellenére, amennyiben van rá lehetőség, javaslom, hogy az állításra érkező tájékozódjon a családban megtörtént nehéz sorsokról és tragédiákról.

Hogyan tudom a módszert igénybe venni, ha nehezen nyílok meg mások előtt?

Van lehetőség egyéni állításra is, amikor is csak a terapeuta és az állító dolgozik együtt papírlapok és bábuk segítségével.

Mennyi idő után várható a változás egy-egy állítás után?

Nincs konkrét válasz erre a kérdésre. Van olyan személy, akinél akár 1 héten belül is változás áll be, míg másoknál több hónap is eltelik. Ez nagy mértékben függ a probléma súlyosságától, és hogy a nehézség mennyi ideje van jelen az illető életében.

Milyen gyakran lehet állítást kérni?

A lélek szempontjából nem szerencsés a gyakori állítás. A megélt állítás beépüléséhez időre van szükség, és egy esetleges újabb állítás megzavarja az elindult pozitív folyamatot. Még akkor is így van ez, ha más problémára történik a következő családállítás.

Bármilyen egyéb, konkrét kérdésed van, ITT felteheted!

Kérdések a kineziológiáról:

Hogyan történik az izomtesztelés?

A terapeuta a páciens két kinyújtott karjának csukló feletti részére gyengéd nyomást gyakorol, figyelve a kar mozgására, hogy az milyen izomválaszt ad az általa feltett kérdésre. A tesztelés teljesen fájdalommentes eljárás.

Hány oldásra van szükség egy-egy probléma esetén?

A választ mindig a páciens keze „mondja meg.” A gyakorlat azt mutatja, hogy átlagosan 3 oldás szükséges egy probléma megoldásához, de ez egyénenként változó lehet.

Mit kell hozni az oldásra?

Magadat, a nyitottságodat és a problémát, amelyre megoldást keresel.

Hány éves kortól lehet gyereket oldani?

Ez mindig a gyerek személyiségétől is függ, de általában 7 éves kortól már lehet gyerekekkel dolgozni. 7 év alatt a szülőkkel dolgozom a gyerek problémáira is.

Mennyi időt vesz igénybe 1-1 oldás?

Egy kezelés átlagosan 1,5 órát vesz igénybe.

Bármilyen egyéb, konkrét kérdésed van, ITT felteheted!

Cím

1026 Budapest

Sodrás utca 7.

Telefon

(+36) 30 503 1633

Email

nplagany@gmail.com